30gr Damla Sakızı

 
    Vereceğim tarif, yemek tarifi değildir ^.^
    Annemde benim kadar sağdan soldan duyduklarını, okuduklarını aklına yatarsa deneme taraftarı bir insandır. Yeniliklere, denemiş bilgilere hep açığız. İşte onlardan biri de geçen yazdan kalma uzun vadeli denemeli bir kolesterol düşürme çabası.
    Eğer doktor tastikli yüksek kolesterol hastası değilseniz, kendi kafanıza göre bu tarifi denemeyin. Bir akrabam denedi ve her gün baş dönmesinden şikayet edip durdu.
    Eğer doktorunuzun verdiği ilaçları kullanıyorsanız yanında bu uygulamayı da yapabilirsiniz. Sorduğuma göre problem olmamış. Hatta uzun vadeli kullanımda normale dönen değerler sayesinde ilacı bırakanlar olmuş.
    Ama her zaman dediğim gibi Kiminde tutar, Kiminde tutmaz.
    Gelelim tarifimize;

    30gr Damla Sakızı
    Bir büyük su bardağı Su

    Hepsi bu kadar ^.^ 

    30gr damla sakızı bir büyük bardak suyun içinde bekletilecek. 24 saatin ardından bu suyu için ve üzerine yeni su koyup ertesi gün yine için. Yani içilen suyun yerine yine su eklemekten başka yapacağınız bir şey yok. Su oda ısısında olsun. Soğuk olursa damla sakızı içinde yeterli erimez gün içinde. Sıcak olursa haddinden fazla erir. Aç ya da tok karna içilmesi fark etmiyor.
    Annemin 3 aylık kullanma süresinden sonra  test sonuçlarında düşme görüldü. Kullanmaya devam ediyor elbette.
    Damla sakızı maalesef ucuz bir şey değil. Türkiye ve Yunanistan haricinde Dünyada üretimi yok bildiğim kadarıyla. 
    Öyle kolay kolay eriyen ve biten bir şey de değil. 30gr yaklaşık bir yıl dayana biliyormuş.
    Annemde tutan bu tarif umarım ileri ki yaşlarda kolesterol durumu başıma geldiğinde bende de tutar ^.^

14 yorum:

  1. ilk defa duydum en azından doğal kolesterol şikayeti olanlar deneyebilir belki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende annem deneyene kadar bilmiyordum Damla Sakızının bu etkisini. Hani Türk Kahvesi içinde içmişliğim var bazen tatlılara da konur ama Kolesterol ayrı bir olay.

      Sil
  2. güzel yazı tebrikler banada beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler ^.^ Sizi takipteyim ok.

      Sil
  3. Böyle çok hoş kokulu bir düşürme reçetesine kolay rastlanmaz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha! Değil mi ya. Bende severim Damla Sakızı aromasını.

      Sil
  4. Damla sakızına aşıgım, bir başina kokusu yeter 😍

    YanıtlaSil
  5. Geçen yaz alıp da bir köşede duran damlasakızım ve kan tahlillerimde çıkan yüksek kolestrolum var. Hımmm. Denemekten zarar gelmez :)

    YanıtlaSil
  6. Ege bölgesinde sakız macunu satılıyor. Ben denk gelmedim, kardeşim almış gelmiş '' bizim kızlar severler abuk sabuk şeyler yemeyi ''diye almış. Sizin tarif ettiğiniz gibi yapmadık ama sütlü tatlılarda bol bol kullandık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet o macuna bende denk geldim. Sabah kahvaltıda tüketmiştik bizde. Tatlılarda denemek hiç aklıma gelmemişti ^.^

      Sil
  7. Sakız tüm Ege mutfağının severek kullandığı malzemelerden. Özellikle tatlı türevi sevilir. Anlatım tarzınızı sevdim. Samimi. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Ege bölgesinde 8 yıl yaşadığım için bilirim evet. Her yörenin ayrı bir lezzeti olsa da bana en çok hitap eden Ege mutfağı.

      Sil

Bilgi

*Burada ki yazıların hepsi (konuk bloggerlar hariç) bana yani blog yöneticisine hatcepsut (Fulya Erdoğan) aittir. Hikayeler başka bir yerde kullanılamaz.
*Yorumların sorumluluğu yorumcunun kendine aittir.
*Güncellenen konuların başlıklarının yanına + işareti konulmuştur.
*Fotoğraf ve resimlerin üzerinde @hatcepsut olanlar, kendi çekimlerim ve tasarımlarım olur.

Newsletter Sign up

Bana Ulaşmak İsteyenler

Ad

E-posta *

Mesaj *

Copyright © 2013 Arada Saçmalamak Lazım ^.^ Download Blogger Templates