Sezona Bağlı Evde Meyve Suyu Yapımı


     Malum mevsimlerden Sonbahar. Güzel ülkemin bir kısmı Kış mevsimine bile atlamış olabilir elbette. Ama benim derdim uzun vadeli atlatamadığım hastalıktan  kendimi ne şekilde koruyabilirim. Tam iyileştim derken yine bir şey çıkıyor ardından.
    Bizim sitenin bahçesi, biz buraya gelmeden de önce meyve ağaçlarıyla donatılmış zaten. Epey bir çeşit mevcut iklimine göre. Yaz-kış meyve vermekteler. Tabii size kalırsa toplarsınız ^.^
    Bulunduğumuz sezonda bol bol bulabildiğimiz meyvelerden biri Nar, diğeri Greyfurt (içi kırmızı olan kan greyfurtu). Bende günlük olarak bunların birleşimi bir meyve suyu yapıp içme kararı aldım. Hoş greyfurtu sık gitsin de, nar olayı biraz zorlamakta. 
    Sevgili Anne kuşum narın tanelerini ayıklamanın kolay yolunu bulmuş ve her gün yenmek üzere bir tas ayıklayıp dolaba kaldırıyordu. Fakat uzun vadeli bekleyebilen bir meyve olmayan nar kısa zamanda bozulmaya gitti. Yemeye yetişemiyoruz. Çekirdeklerini de çıt çıt yerken dolgularımdan olacağım sandım bir an. Sonunda işin kolay yolu olarak suyunu çıkarıp greyfurt ile birleştirme kararı aldım.
    Topladığımız nar türü tatlı narlardan. Bu sebeple greyfurt ile birleşince ekşi ya da acı bir tat olmuyor.(Hicaz narı denilen büyük, kırmızı narlar ekşidir.)
    Anne kuşumun ayıkladığı narların günlük tüketim miktarını hesaplayarak (kişi başı 5 çorba kaşığı nar,yarım greyfurt bir bardak meyve suyu yapıyor) günlük keyif içeceklerimizden birini oluşturduk bu sezonluk.
    Gelelim narın suyunu çıkarmaya. Sağlam bir metal elek, ince belli bir çay bardağı ve bir tas. Haa! bir de küçük çay süzgeciniz var ise işlemden sonra nar suyunu süzgeçten geçirin. Narı ezerken tortusuyla beraber başka maddeler (çürükler, kabuk parçaları gibi) girmesin suya diye.
    Ben süzgeci tasın üzerine yerleştiriyor ve 4-5 çorba kaşığı kadar nar koyup çay bardağıyla dikkatli dikkatli eziyorum. Dikkatin sebebi nar suyunun renk verme özelliğidir. Üzerinize sıçrar ise biraz zor çıkar ^.^ Çok fazla nar koyarsanız da ezmesi zorlaşır.
    Hani ´´ben fazla yapayım, dolapta kalsın`` derseniz hiç tavsiye etmem çünkü nar çok kısa sürede bozuluyor. Sağlıklı bir içecek hazırlayacağım diye sağlığınızdan olmayın. 
    %100 doğal meyve suyunuz Afiyet Olsun.

12 yorum:

  1. Çok seviyorum ev yapımı şeyleri. Elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık çok nefis görünüyor çok severim meyve sularını

    YanıtlaSil
  3. Bayılırım taze sıkılmış nar suyuna. Ben işin kolayına kaçıyorum, portakal sıkacağında hallediyorum o işi. Azıcık suyu saçılıyor fayanslara ama olsun :)
    Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim sıkacak limonu zor sıkıyor nar koyarsam bozulur ^.^ Anne kuşum narı ayıklarken fayanslar yerler falan batıyor zaten heheheee!

      Sil
  4. Nar suyu çok ekşi geliyor bana fakat çok seviyorum nar yemeyi :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük kırmızı olanlar ekşi olur aklında olsun ^.^ Hicaz narı diye satılıyor onlar.

      Sil
  5. ev yapımı gayet doğal ve sağlıklı,teşekkürler,sevgiler....

    YanıtlaSil
  6. Bugün meyve suyumuzu niye yapmadın kızım?

    YanıtlaSil

Bilgi

*Burada ki yazıların hepsi (konuk bloggerlar hariç) bana yani blog yöneticisine hatcepsut (Fulya Erdoğan) aittir. Hikayeler başka bir yerde kullanılamaz.
*Yorumların sorumluluğu yorumcunun kendine aittir.
*Güncellenen konuların başlıklarının yanına + işareti konulmuştur.
*Fotoğraf ve resimlerin üzerinde @hatcepsut olanlar, kendi çekimlerim ve tasarımlarım olur.

Newsletter Sign up

Bana Ulaşmak İsteyenler

Ad

E-posta *

Mesaj *

Copyright © 2013 Arada Saçmalamak Lazım ^.^ Download Blogger Templates